Иван Иванов-младши поиска от апелативните магистрати днес да му бъде наложена

...
Иван Иванов-младши поиска от апелативните магистрати днес да му бъде наложена
Коментари Харесай

Пуснаха от ареста и сина на олимпийския шампион Иван Иванов


Иван Иванов-младши изиска от апелативните магистрати през днешния ден да му бъде наложена по-лека мярка. Според бранителя му Костадин Костадинов не са налице предпоставките той да бъде арестуван в ареста. Той означи, че има разминаване сред показанията на двамата главните очевидци. Както и че няма данни клиентът му да е направил опит да се укрие или да попречва следствието, също и няма доказателства, че е лице с висока степен на социална заплаха.

Съдебният състав промени мярката за неотклонение, като се аргументира, че има редица пороци при повдигането на обвиняването, което на този стадий не подхожда на доказателствата по делото.

Иван Иванов и синът му, който носи неговите имена, бяха арестувани в средата на декември. Иванов-младши, който е чиновник на Министерствота на младежта и спорта, е упрекнат за това, че в интервала от края на месец ноември 2023 година до 15 декември е изискал и приел рушвет в размер на 62 500 лв. от президента на Федерацията по повдигане на тежести Ариф Маджид. Синът на треньора на националния тим по повдигане на тежести е получил парите в брой на 15 декември, с цел да извърши деяние по работа -гарантирал, че на спортната федерация ще бъдат отпуснати 1 200 000 лв. за организацията на идното Европейско състезание по щанги, на което България би трябвало да е хазаин през идната година.

Според прокуратурата закононарушението е осъществено в съучастничество с Иван Иванов-старши, който е обвинен за помагачество. Преди коледните празници обаче съдът го освободи от ареста против парична гаранция в размер на 5000 лв., като той не апелира наложената му мярка за неотклонение.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР